OSTIUM ELITE

Обираємо міжкімнатні двері економ-класу

25.05.2022
рубрика: Білі міжкімнатні двері
просмотров: 153
Під час капітального ремонту люди зазвичай змінюють відразу всі міжкімнатні двері, і це призводить до значних фінансових витрат. Безсумнівно, кожен з нас хоче заощадити та вибирає найбільш "бюджетні" міжкімнатні двері для встановлення. А чи можна купити недорогі та водночас якісні, так звані міжкімнатні двері економ-класу, які довгий час будуть служити своєму власнику? Звичайно, можна, але слід знати деякі критерії вибору даного виробу.

Вартість виробу
Міжкімнатні двері економ-класу коштують набагато дешевше за інші такі моделі. Вартість самого дверного полотна даного варіанту виробу варіює в межах 5000-10 000 гривень, а повний комплект (разом з наличником та коробкою) буде дорожчим на 20-30% від повної вартості дверного полотна. Найдешевша модель дверного комплекту при цьому може вартість вдвічі дорожча за вартість самого полотна. Також окремо ви ще оплачуєте її встановлення, а виміри фахівці компанії-виробника виконують безкоштовно.

Виробники
Сьогодні більшість компаній-виробників міжкімнатних дверей є вітчизняними виробниками. На сучасних фабриках нашої країни, оснащених закордонним обладнанням, виробляють досить якісну і водночас недорогу продукцію. Українські дизайнери з урахуванням усіх новинок та популярних тенденцій декору щороку випускають нові колекції міжкімнатних дверей. А ось недорогі міжкімнатні двері економ-класу китайського виробництва, хоч і мають привабливий дизайн, але все ж таки якість у них не дуже. Однак багато китайських фабрик випускають дійсно хороші за якістю двері, які не надто поступаються закордонними або російським моделям. Тому, щоб уникнути невиправданих ризиків, китайські двері краще не встановлювати.

Конструкційні особливості
Міжкімнатні двері економ-класу зазвичай бувають фільончастого або щитового вигляду. Щитовими називаються двері, що складаються з обшитої рами (ДСП або МДФ листами) і безпосередньо полотна, заповненого монолітним або комірчастим наповнювачем. Монолітні двері звичайно важкі, зате надають надійну теплову та звукову ізоляцію. А фільончасті двері мають пористу (стільникову) раму, в отвори якої вставлені звичайні дерев'яні або ДСП фільонки.

Матеріали виготовлення
Міжкімнатні двері економ-класу зазвичай роблять із дерев'яного масиву (часто сосни). Для покриття використовують ДСП або МДФ листи, проте останнім часом частіше зустрічається перший варіант покриття. На вартості дверей також позначається матеріал її обробки, яких зараз існує дуже багато. Найбільш "бюджетним" варіантом обробки є ламінування, при цьому виріб покривають спеціальною плівкою різного кольору та фактури. Ви можете замовити ламінування з імітацією справжнього дерева. При належному догляді та "правильній" експлуатації такі двері прослужать вам досить довго.
Двері з обробкою з ПВХ (полівінілхлоридної) плівки вийдуть вам трохи дорожче, ніж ламінована модель. Адже таке покриття більш достовірно імітує вигляд дерева, воно значно міцніше, байдуже до впливу вологи та механічних пошкоджень. До такої ж цінової категорії відносяться і шпоновані, які ще й виглядають більш натурально.
Шпон називається тонкий зріз деревини, тому він є екологічно чистим оздоблювальним матеріалом. Сьогодні у спеціалізованих магазинах можна зустріти і так звані міжкімнатні двері з екологічного шпону, в яких поєднуються справжній шпон та дво, тришарове плівкове покриття, спресоване під вакуумом. Цей оздоблювальний матеріал візуально (3D-ефект) імітує натуральну деревину, яку відрізнити від справжніх дерев'яних дверей може лише експерт. Такі двері досить міцні, тому і варто вона як вироби із справжнього шпону. Якісні матеріали для обробки не виділяють різкого хімічного запаху, тому якщо така є, значить такі двері містять шкідливі для людського організму речовини (токсини).

Дизайн
За дизайнерським рішенням міжкімнатні двері економ-класу не відрізняються від моделей «преміум» категорії. Виконані вони можуть бути в різному кольорі, а поверхня їх може бути абсолютно гладкою або з імітацією різних порід дерева. Незалежно від стильового рішення кімнат, двері економ-класу можна встановити в будь-якому стилі: мінімалізм, класика, хай-тек, сучасні, модерн та інше. Вставками в них можуть бути оригінальні вітражі, а також всілякі панелі зі скла, пластику або металу.

Чи достатньо якісні міжкімнатні двері економ-класу?
Міжкімнатні двері економ-класу мають високий попит у споживачів, тому сучасні виробники приділяють їм особливу увагу. А за рахунок великих обсягів виробництва і підтримуються такі демократичні ціни. Але недорогі двері не означає поганої якості. Якщо їх виробники сумлінні, то й за якість можете не турбуватися. Безсумнівно, за міцністю та надійністю двері зі МДФ покриті ПВХ не поступаються дверима з дерев'яного масиву (у деяких параметрах навіть виграють), і при правильній експлуатації вони точно зможуть прослужити довгі роки. Доглядати їх зовсім не складно, досить просто витирати їх злегка мокрою ганчіркою. Вони абсолютно байдужі до впливу комах, вологи та сонячних променів. Тому встановивши міжкімнатні двері економ-класу, ви зовсім не помилилися.

Обираємо якісні міжкімнатні двері економ-класу
Якщо вологість повітря у вашому приміщенні трохи підвищена, значить необхідно встановлювати дверне полотно з покриттям з еко шпону або ПВХ плівки, адже вони не деформуються під впливом вологи. Для надійної звукової та теплової ізоляції ідеально підійдуть щитові двері із цільного полотна. Купуючи міжкімнатні двері в салоні або магазині, обов'язково уточніть виробника обраної моделі, стаж роботи на ринку продажів, дізнайтесь думку інших покупців.

Розпитайте продавця про матеріали її виготовлення та обробки, понюхайте їх. Вони не повинні мати різкий хімічний запах, це свідчить про наявність токсичних і шкідливих для організму людини речовин, які можуть завдавати шкоди вашому здоров'ю. Місце виробництва також необхідно знати, але в жодному разі це не має бути Китай. Уважно огляньте двері, вони не повинні мати навіть незначні сколи, плями або подряпини, а їх поверхня має бути гладкою та однорідною. Дверна фурнітура і запірний механізм також повинні бути в повній справності і тоді ви придбаєте справді якісні міжкімнатні двері економ-класу, які довго будуть радувати вас своєю надійністю та безпекою.

Залишити коментар