OSTIUM ELITE

Відмінності якісних та неякісних міжкімнатних дверей

25.05.2022
рубрика: Види міжкімнатних дверей
просмотров: 153
Купуючи недорогі міжкімнатні двері, є ризик придбати неякісний виріб, який прослужить недостатньо довго. Тому перед покупкою даної продукції уважно вивчіть її конструкційні особливості та переконайтеся в тому, що вона відповідає всім необхідним параметрам недорогих та водночас якісних дверей. Насамперед біля неякісних дверей стане відшаровуватися покриття, потім вона почне розсихатися, швидко вицвіте і повністю потріскається. Щоб уникнути цього, запам'ятайте головні показники, які необхідно враховувати перед здійсненням покупки.

Якісні міжкімнатні двері виготовляють, як правило, із натурального масиву різних порід дерев або шпону (тонкого зрізу дерева) без стільникових наповнень із ДСП усередині. Однак сьогодні існують такі оздоблювальні матеріали, як ПВХ, який також є екологічно чистим оздобленням. Якісні також є двері з цільної плити МДФ. І якщо все ж таки ви вибрали для установки двері з обробкою зі шпону, тоді вибирайте ту, яка виготовлена ​​з дотриманням усіх необхідних стандартів та умов. Адже чим міцніший і якісніший матеріал для наклеювання шпону, тим, безперечно, краще буде і якість самого виробу.
Міжкімнатні двері зі штучного шпону або ПВХ не повинні мати краї, що розклеюються, на згині та інші дефекти. Плівка повинна надійно прикріплюватися до МДФ і бажано використовувати брус LVL або цільну плиту МДФ.
Двері з дерев'яного масиву незалежно від породи дерев повинні бути виготовлені з високоякісних матеріалів і добре просушені в спеціальних камерах для просушування. У процесі складання потрібно підібрати ламелі за фактурою та кольором, а краї фільонки бажано попередньо фарбувати. Завдяки цьому під час руху фільонки на полотні не з'являються світлі яскраві плями. А оцінити якість самої збирання та виявити можливі зовнішні пошкодження можна при візуальному огляді. Фрезеровані частини повинні бути добре відшліфовані та не мати значних відколів. А скло обов'язково проклеюють силіконовим клеєм, щоб воно не деренчало і надійно кріпилося. Щоб це перевірити, просто потрясіть виріб.

Також багато корисного можна дізнатися, дивлячись на торець полотна. Міжкімнатні двері хорошої якості і при належному просушуванні деревини ніколи не будуть мати вигнутий торець, він буде ідеально прямолінійним. У чому і перевага дверей з цільної плити МДФ. Цей матеріал стабільний і не піддається впливу перепадів температур. Ситається екологічно чистим так, як складається з деревного пилу, який спресовується під дією високих температур, виділяючи власні склеювальні речовини, без додавання формальдегіду, як у ДСП.

Залишити коментар