OSTIUM ELITE

Підлогові плінтуси та їх функції

23.05.2023
рубрика: Плінтус підлоговий
просмотров: 53
Такий обов'язковий елемент дизайну, як плінтус, може багато розповісти про смак власника приміщення. Від того, який ви вирішили вибрати плінтус на підлогу, залежить внутрішнє оздоблення кімнати. Неписьменний підхід до покупки загрожує порушенням загального стилю інтер'єру, виникненням протягів, скупченням пилу та бруду в щілинах між підлогою та стіною. Виходячи з цього, нескладно зробити висновок: плінтуси виконують захисну та декоративну функції. Плюс до всього, порожні моделі маскують проводку, приховують кабелі. Пам'ятайте про це, коли вибиратимете плінтус для підлоги.

Різновиди плінтусів: що вибрати
На українському ринку можна купити різні плінтуси:
  1. Із дерева. Виглядають подібні рішення дорого і добротно. Плінтус дерев'яний відрізняється екологічністю, міцністю та довговічністю, якщо він зроблений з якісного висушеного дерева. Дизайнери рекомендують поєднувати його з паркетом, підлогою із натуральної дерев'яної дошки. Розрізняють шпонований плінтус (складається з основи з недорогого лісу та шпону з благородної деревини) та масивний (створений цілком з дерева).
  2. З МДФ. Йдеться про плінтус, який виготовляється з деревних волокон шляхом гарячого пресування. Плінтус МДФ радує простотою установки, волого- та пилостійкістю та антистатичністю. Добре поєднується із паркетом, ламінатом.
  3. Із пластику. Маються на увазі поліуретановий плінтус та плінтус ПВХ. Вони ідеально виглядають у приміщеннях, виконаних у стилі «хай-тек». Подібні вироби не чутливі до перепадів температури, не бояться вологості. На жаль, пластиковий плінтус з часом вицвітає під палючим сонячним промінням. Але розцінки на нього найдоступніші, мінімальний догляд.


Пам'ятайте: вибираючи плінтус для підлоги, ціна товару не повинна бути домінуючим фактором. Насамперед слід звернути увагу на його матеріал, колір.

Поради від експертів:
  • Для просторих кімнат краще вибирати широкий плінтус, для невеликих – вузький плінтус.
  • Вкрай важливо, щоб він гармоніював з відтінком дверей, підлоги.
  • Підбирати відповідний відтінок плінтуса простіше тоді, коли купуєте покриття для підлоги.
  • Вдало вписавши цей елемент декору в свій інтер'єр, ви насолоджуватиметеся ним, як ефектним акцентом.

Особливості встановлення

Монтаж плінтусів – останній етап будь-якого ремонту. Переходити до фінішної обробки має сенс після обклеювання шпалер, укладання покриття для підлоги, установки міжкімнатних дверей. Монтаж може здійснюватися за допомогою дюбелів, клею, стрічки, що самоклеїться. Спосіб кріплення залежить від того, який був обраний плінтус, від ціни на витратні матеріали, місця монтажу та особистих уподобань покупця.

Переваги плінтуса зі МДФ в порівнянні з дерев'яним
  • Практично - Відразу готовий до встановлення. Не вимагає додаткової обробки, фарбування та оздоблення перед використанням в інтер'єрі.
  • Дешевше, а виглядає не гірше - Погонний метр підлогового МДФ-плінтуса коштує в 1,4-2 рази менше, ніж погонний метр цільнодерев'яного та шпонованого плінтуса подібного профілю.
  • Легко відмити – Покриття дерев'яного та шпонованого плінтуса погано переносить мийку. ПВХ-плівку на нашому МДФ-плінтус легко чистити від забруднень. Мийте без побоювань – зовнішній вигляд не постраждає.
  • Переваги плінтуса підлогового з МДФ в порівнянні з пластиковим
  • Міцніше і довговічніше Стійкий до ударів, дряпання та іншого механічного та хімічного впливу.
  • Різноманітніший розмір МДФ-плінтус буває різного профілю - і тонкий, і широкий, і високий, і плоский, і фігурний. Ідеально відповідає будь-якому інтер'єру і виглядає «багаче» у сучасних житлових та громадських приміщеннях.
  • Простіше в монтажі Легко пиляється і свердлиться. Зручно стикувати під будь-якими кутами. Не потребує додаткових елементів стикування.

Залишити коментар