Як вибрати якісні двері?

Як вибрати якісні двері?
Як вибрати якісні двері?

На самому початку, що хотілося б сказати, що вибираючи двері, Ви повинні поставитися до цього з повною серйозністю. Так само, як всі матеріали для ремонту, починаючи від штукатурки, закінчуючи елементами інтер'єру, так меблі та двері повинні бути якісними, щоб прослужили довгі роки. Найцікавіше, що, вибираючи двері не всі знають точно, з чого складається їх придбання, а це дуже важливо. Вибираючи двері тільки на вигляд, тому що вона красива, в результаті можна розчаруватися, коли вона почне втрачати свою красу і форму.

Важливо знати насамперед, з якого матеріалу двері зроблені в середині, уточнити всі технологічні моменти. Полотна бувають різні. Якщо брати до уваги дорогий сегмент-дверей з масиву, то тут також є особливості. Якщо дерево погано висушене, проблеми прийдуть дуже скоро. Двері почнуть деформуватися і втрачати геометричні форми. Також є можливість того, що з часом колір може вигорати. Якісні міжкімнатні дерев'яні двері, які будуть довго служити, коштують від 20000 грн. У виборі дверей, замовник повинен знати одне - якісні двері не коштують дешево.

Більш бюджетні варіанти - це двері покриті шпоном (тонким зрізом дерева), двері покриті плівкою ПВХ (полівінілхлорид) - полімер абсолютно безпечний для здоров'я, тому що в стабільному стані не виділяє жодних шкідливих речовин. І зовсім бюджетний- це ламіновані двері або вкриті тонким папером. Але чим би вони не були вкриті, дуже важливо, що всередині. Найчастіше - це конструкції, рама яких виготовлена ​​зі зрощеного бруса недорогих порід дерева, а саме полотно заповнюється різним наповненням (паперові стільники, стільники з ДСП або не заповнені нічим) і все це закривається тонкими панелями з МДФ. На підприємстві «Ostium elit» дверне полотно складається із рами " каркасу " із зрощеної сухої сосни т. 26 мм.  В середині полотна ребра жорсткості та для кращої тепло та звукоізоляції екструдований пінополістирол. З двох сторін листи МДФ 8 мм. Таке полотно ніколи не втратить форму та забезпечить хорошу звукоізоляцію.

Далі поговоримо про покриття.

 Двері вкриті шпоном виглядають, звичайно, натурально імітуючи двері з масиву. Але це тільки тоненький шар із дерева, знову ж таки важливо, що всередині і наскільки якісно вони зроблені. Ще потрібно уточнювати, яким лаком вони покриті. Не всі лакофарбові матеріали є безпечними для здоров'я. При тривалому впливі світла змінюють колір, тьмяніють. Так само, якщо двері зроблені не якісно або неякісний матеріал, то шпон може відклеїтись від основи або з'явиться тріщина у місці стикування двох листів шпону.

 Двері ламіновані або кашовані (покриті тонким шаром плівки або паперу). Таке покриття легко пошкодити, подряпати. Двері з таким покриттям відносяться до економ класу і коштують недорого. Але й термін служби у них є відповідним.

Однією з основних переваг дверей, які покриті плівкою ПВХ, є їхня міцність. Доволі важко залишити на них сліди тріщин і подряпин. Плівка ПВХ є своєрідною перешкодою для розмноження мікробів та бактерій. Навіть якщо основа таких дверей дерево, то при використанні ПВХ плівки вологостійкість їй забезпечена. Такі двері можна застосовувати в кімнатах, у яких вологість та температура значно підвищені. Це ванна кімната, кухні. Завдяки плівці ПВХ двері не деформуються, не піддаються корозії, не розбухають від вологи і не розсихаються під впливом тепла. Такі двері протягом багатьох років, не потребують жодного додаткового догляду, зберігаючи чудовий зовнішній вигляд. Плівка ПВХ має високу стійкість до світла, внаслідок чого вона не вигоряє під впливом сонячних променів і захищає від усіх можливих потертостей, чим забезпечує довгий експлуатаційний термін служби. Двері, покриті ПВХ складніше подряпати, адже їх матеріал стійкіший до стирання, з часом не змінює своєї колірної гами і на відміну від натурального шпону має більш однорідну структуру малюнка.

Величезний асортимент текстур ПВХ плівки різної фактури допоможе вам легко вписати такі двері в будь-який навіть екстраординарний дизайн приміщення. Двері, покриті ПВХ практично не вимагають жодного догляду за собою, адже їх можна мити всіма доступними миючими засобами (крім лугів, кислот і розчинників), не піддаючи їх при цьому жодному негативному впливу. Крім того, в процесі тривалої експлуатації вироби не змінюють своїх геометричних розмірів, а поверхня абсолютно не стирається.

Якщо Ви зупинили свій вибір на дверях, покритих плівкою ПВХ, то знову зверніть увагу з чого вони зроблені і як. І ще проведіть огляд полотна по всьому периметру, включаючи верхній та нижній торець. Усі торці мають бути повністю закриті ПВХ. Найчастіше фабричне виробництво не дозволяє цього зробити, нижній та верхній торець залишається незахищеним. Це може призвести до задирання ПВХ покриття, сколів, доступу вологи та води.

Якщо хтось мав гіркий досвід із фасадами із МДФ покритих ПВХ, то можна з упевненістю сказати, що при використанні такої технології, як на дверях «Ostium elite» виникнення таких проблем просто неможливе, тому що фасади покриваються плівкою ПВХ лише частково (їх лицьова частина), залишаючи при цьому відкритий стик між покритою ПВХ частиною та заднім (ламінованим) покриттям.

 
На виробництві «Ostium elite» розробили технологію покриття таким чином, що полотно огортається повністю по всьому периметру, не маючи при цьому відкритих стиків плівки, що унеможливлює відшарування плівки і відмінно підходить для приміщень з підвищеною вологістю. Краї плівки загорнуті у паз, який герметично закритий алюмінієвою рейкою. Доказом якості дверей з МДФ, покритих плівкою ПВХ від ТМ «Ostium elite», є 5-річна гарантія. Дивіться фото нижче.