Як вибрати правильний розмір дверей?

Як вибрати правильний розмір дверей?
На сьогоднішній день при виборі міжкімнатних дверей покупці звертають увагу не тільки на якість полотна, з якого виготовлені двері, дизайн, колірну гаму. Також дуже важливо вибрати двері правильного розміру і зробити під них отвір. Оскільки від цього залежить зовнішній вигляд виробу та його функціонал. Коли розрахунки зроблено неправильно, навіть найдорожчі двері будуть виглядати безглуздо.

При виборі міжкімнатних дверей, споживачі найчастіше губляться у різноманітності виробів. Це і не дивно, тому що різні виробники пропонують безліч цікавих та ексклюзивних варіантів. Щоб очі не розбігалися в різні боки від великого асортименту товару, фахівці радять скористатися корисними порадами.

Визначаємось зі стилем

Для початку необхідно вибрати, в якому стилі будуть виконані міжкімнатні двері? На сьогоднішній день поширені такі варіанти:

Модерн – до цього стилю відносяться двері без додаткових деталей. У таких дверях прямі лінії комбінуються з легкими заокругленнями.
Хайтек – колекція дверей, де переважають чіткі прямі лінії з використанням декору у вигляді скла.
Класика – двері, виготовлені в цьому стилі, відрізняються спокійним дизайном і, незважаючи на віяння моди, користуються великою популярністю.
Будь-який зі згаданих варіантів міжкімнатних дверей відрізняються привабливістю і мають свою особливість. Але досвідчені дизайнери радять робити вибір з огляду на те, щоб дизайн дверей та інтер'єру приміщення був виконаний в одному стилі.
Підбираємо складники

Лиштва – у сучасних моделях дверей застосовується «прямий» кут забивання, а в застарілих виробах – 45-градусний кут. Ці нюанси бажано знати під час вибору дверей.

Ручки – важливо, щоб вони були не лише зовні привабливі, практичні та зручні в процесі користування.
Петлі - з цими деталями у покупців зазвичай виникають труднощі, проте вибір петель досить простий. Вироби прихованого вигляду чудово підходять дверям у стилі хайтек, а також модерн. А в класичних моделях використовуються зовнішні петлі.
Замки – важливо зважати на місце, де планується монтаж дверей. Якщо підбираєте двері в туалет чи ванну кімнату треба вибирати замки, що відкриваються з внутрішньої сторони. Якщо підбираєте двері до робочого кабінету, то краще взяти надійний замок із системою закриття на ключ. Що ж до житлових приміщень, то тут фахівці рекомендують підбирати замки з безшумним функціоналом.

Дані нюанси впливають на зручність використання та дають можливість вибрати оптимальний варіант і за стилем, і за практичністю. Але не про всі значущі деталі відомо потенційним покупцям. І згодом після покупки виробу, на жаль, розчаровуються та шкодують, що одразу не подивилися на всі деталі. Що потрібно знати про двері?
Дверний блок – це конструкція, яка складається з 5 частин: безпосередньо, полотно, дверний короб, добір, а також лиштва та фурнітура.

Значна частина конструкції – це полотно. У стандартних виробах висота полотна – рівно 2 метри, а ширина може варіюватися – від 60 до 90 см. Проте фірми виробники не зупиняються на типових розмірах і із задоволенням візьмуться за виготовлення ексклюзивного полотна за індивідуальним замовленням клієнта.
Двері у ванну кімнату та туалет

Фахівці радять придивитися до моделей полотен 60-сантиметрової ширини. Це найбільш компактний варіант для приміщень із мінімальною площею. Ось кілька варіантів дизайну санвузлів за обмежених квадратних метрів.
Ванна кімната, де праворуч встановлена ​​ванна кімната, а з лівого боку – раковина. При такому розташуванні меблів, якщо господар квартири збільшить проріз на 10 см, сантехніка, що «виглядає», буде виглядати некрасиво.

У маленькому туалеті (де ширина – всього 1 метр) краще встановити двері (завширшки 60см). Якщо її трохи зрушити, це дасть можливість встановити невелику раковину (50см*20см). Так можна ефективно експлуатувати площу санвузла.
Отже, підсумуємо, що для туалетних та ванних кімнат та ванних оптимальне рішення – двері 60-сантиметрової ширини. Але, варто врахувати, що після установки, власнику не вдасться встановити в приміщення меблі, наприклад, пральну машинку (60 см * 60 см) - завадить дверний короб.

Дверні короби виготовлені у формі П-подібної конструкції, що монтуються в отворах. Згодом на дверні короби встановлюються петлі вішається полотно. Помиляються ті, хто вважає, що конструкція коробок прямокутна. Одна сторона має виступ, який використовується для прихлопу і не дає конструкції відкриватись у будь-який бік, даючи можливість відкривати та закривати двері виключно у певному напрямку. Також виступ забезпечує звукоізоляцію. Варто позначити, що прихлопи в будь-якому випадку потрібні. Але саме прорізи заважають занести стандартну пральну машину в туалет. У якісних дверях на виступи кріплять ущільнювальні гумки, щоб двері відчинялися безшумно.
Нижні пороги – не відрізняються гарною звукоізоляцією, оскільки ширина спеціальних щілин – 1 см. Деякі вирішують цю проблему, використовуючи гуми ущільнювачів, проте фахівці стверджують, що це виглядає некрасиво і створює незручності при проході через отвір, оскільки ущільнювач висотою 3 см, і домочадці можуть спотикатися через нього. Зараз фірми-виробники готові запропонувати покупцям автоматичні поріжки, що позбавляє домочадців незручностей, а також вирішує проблему зі звукоізоляцією.

Якщо необхідні двері в квартиру або кімнати заміського котеджу, досвідчені фахівці радять звернути увагу на вироби з 80-сантиметровою шириною. Такі моделі ідеальні за всіма параметрами, і після монтажу полотен «під ключ» дозволяє встановити необхідні меблі, будь-то великий комод або кухонний куточок.

Якщо говорити про дверні полотна з 90-сантиметровою шириною, то важливо враховувати один важливий нюанс - за рахунок значних розмірів і великої ваги, такі двері можуть провисати, втрачаючи свою функціональність і привабливий зовнішній вигляд. Також варто зазначити, що під час відкриття та закриття такі двері вимагають чимало вільної площі.
Оптимальні та безпрограшні моделі – вироби шириною 80 см. Безумовно, якщо з якихось причин такі двері не підходять покупцям, можна подивитися й інші розміри. Також дизайнери рекомендують детально придивитися до дверних полотн 70-сантиметрової ширини. Але слід знати, що такі двері не встановлюються впритул до стін, оскільки виходить різана лиштва або її зовсім неможливо застосувати. Як результат – негарний зовнішній вигляд. За рахунок 10-сантиметрового відступу є можливість монтажу невеликого плінтуса, що гарантує максимальну фіксацію і щільне прилягання. В інших моделях, якщо відступи значно менші, плінтус примикає до дверного отвору лише по прямій, що утворює поруч із вхідною стіною негарний зазор.

Тому, при проведенні ремонтних робіт та встановленні отворів, треба залишати по 10 см з кожного краю. Це не тільки дозволить повністю відчиняти двері на 95, та й забезпечить привабливий зовнішній вигляд виробу.
Отвори робляться відповідно до розмірів міжкімнатних дверей. Простіше кажучи, для дверей 60-сантиметровою шириною потрібно проріз на 10 см більше. Такий підхід зменшує зазори. Це грамотний підхід та правильний монтаж, що дає можливість згодом організувати правильний шов.

Перед тим, як перейти до монтажу виробу, проводиться розрахунок за такою схемою: для прорізів, які більше дверей на 10 см слід приплюсувати відступи, де згодом буде вмонтовано лиштву. Для дверних прорізів потрібна вільна площа мінімум 1м10см. Але, часто в коридорах з вхідної сторони немає такої кількості вільних квадратних метрів – зазвичай є всього 100 см. І як результат – при монтажі полотна 80-сантиметрової ширини, немає місця для встановлення наличників. Що робити тоді? Відповідь проста – треба вибрати двері за розміром менше. Таке дизайнерське рішення дозволить зручно користуватися дверима. Крім цього, непоказні вузли примикання будуть відсутні.
Під час формування інтер'єру, важливо врахувати головне правило – чим більше двері, тим менше має бути шафа у приміщенні. При цьому, шафа не повинна стояти внахлест до вимикача - потрібен невеликий зазор ще до дверної обналички.
Підсумуємо сказане вище: для приватних будинків великою площею і для великогабаритних квартир ідеально підійдуть великі міжкімнатні двері. У ванну і туалет краще підбирати дверні полотна трохи менше - вироби 60 см і 70 см, не більше.
Монтаж дверних полотен

Установка в обов'язковому порядку проходить відповідно до стандартів площини, дотримуючись яких слід зміщувати полотно у напрямку цільової площі. Простіше кажучи, дверні полотна вирівнюють по відношенню до внутрішніх стін, щодо приміщення, в яке відчинятимуться двері. Якщо це правило буде проігноровано, двері під час відкриття стикаються з кутами отвору і відчинятимуться не повністю. Під час монтажу дверей всі деталі треба відобразити в попередніх розрахунках.

Професійні фахівці радять зміщувати двері за курсом відкриття, що дасть можливість розташувати коробку та стіни на одній поверхні. Це потрібно для проведення пінного шва та монтажу лиштви згодом. Також встановлюються спеціальні панелі, що закривають шов та укоси.
 
Як правило, дверна коробка ± 7 см у товщині, а тонка стіна більша за цей показник. Коробки поділяються на 2 види:
Звичайні як стандартні дошки, обрізані з обох боків. Один край стикається з дверною коробкою, а на другий край встановлюється лиштва.

Телескопічні, представлені елементами, які під час установки заходять всередину дверної коробки, що дозволяє досягти філігранних вузлів примикання, навіть при сильній нерівності стін.
Більшість покупців часто запитують: чому висота всіх отворів – 2,06 м, хоча зручніше було б, якби вона була 2,5 м? Відповідь очевидна – під час монтажу полотна, важливо, щоб був зазор не менше 5 см з кожного краю (5 см – з лівого боку, 5 см – з правого боку та 5 см – зверху) – для монтажу коробки та пінного шва. Важливо враховувати, що монтаж проводиться на підготовлену підлогу – наприклад, ламінат товщиною 1 см. Отже, під час проведення ремонтних робіт, організовуються отвори заввишки 2,06м, а безпосередньо в процесі монтажу дверей проводяться роботи на фінішному покритті, висота отвору якого 2 05 м.

Звертайтеся до нашої компанії, де досвідчені фахівці завжди допоможуть і проконсультують вас щодо стильового виконання з урахуванням дизайну вашого інтер'єру. Виробничі потужності та сучасне обладнання дають можливість випускати якісні міжкімнатні двері як стандартних розмірів, так і за персональним замовленням. Професійні менеджери нашої компанії завжди підкажуть, як визначити розмір міжкімнатних дверей, щоб покупка згодом тішила своєю функціональністю та зручністю застосування. Наші фахівці із задоволенням проконсультують вас щодо вартості доставки, а також докладно розкажуть про продукцію, що вас цікавить.