Як підібрати розсувні двері

Як підібрати розсувні двері
Майже кожен, роблячи ремонт у власній квартирі або приватному будинку, не приділяють особливої ​​уваги при виборі дверей. Більшість віддає перевагу класичному дизайнерському оформленню. Але якщо ви хочете додати оригінальності, особливо варто зупинитися на моделі розсувні двері.

Система даного типу має такі переважні особливості:
• неповторність конструкцій поєднує можливість заощадити простір приміщення. Установки добре підійдуть для приміщень маленьких розмірів;
• ще однією перевагою є відсутність «кордонів». Можна монтувати розсувні двері на всю стіну завдяки розширенню звичайного отвору. Ці системи дозволяють реалізувати будь-які дизайнерські ідеї;
• виключається можливість прищепити пальці. Тому установки чудово підходять для будинків (квартир), де є маленькі діти.
У чому полягає складність вибору
Вибір розсувних дверей складний вибір. Тому до покупки варто підійти відповідально. Погані допоміжні частини, деталі (фурнітура) призведуть до заклиню або виходу з ладу всієї конструкції. А це завдасть великих незручностей. Обов'язково необхідно визначитися з підходящим для вас видом розсувної установки, який забезпечить максимальну зручність у приміщенні. Системи можуть розташовуватись уздовж стінної основи або безпосередньо входити у стіну.
При виборі розсувних дверей необхідно брати до уваги кожну деталь. Адже якісним у конструкції має бути абсолютно все.
Варто приділити увагу:
• матеріалу виготовлення та кількості дверного полотна (вибирається залежно від ширини отвору – від 2 до 8). На споживчому ринку можна знайти вироби з цільної деревини, МДФ, скла або комбіновані;
• напрямним – траєкторія напрямку розсувних частин може бути різною (наприклад, паралельно стіні або півколом);
• систему "катання" дверей. Виділяють два варіанти: «роликові» - рух відбувається на кшталт «рейки» і безпорогові – відкриття-закриття здійснюється завдяки підвісу, що розташовується нагорі дверей.

Обов'язково звертайте увагу на якість матеріалу, з якого виготовлені конструкції. Особливо, якщо ви зупинили свій вибір на склі. Обов'язково враховуйте дизайнерське оформлення квартири, будинку.
Установка розсувних дверей відрізняється складністю та вартістю робіт вище, ніж монтаж звичайних систем. У жодному разі не займайтеся облаштуванням самостійно! Відразу зверніться до фахівців цієї справи.
Правильний вибір розсувних дверей – гарантія привабливого зовнішнього вигляду, практичності, індивідуальності вашого, як житлового, так і офісного приміщення.