У чому відмінність дверей ПВХ від дверей ламінованих

У чому відмінність дверей ПВХ від дверей ламінованих
У чому відмінність дверей ПВХ від дверей ламінованих?
Існує думка, що двері ПВХ та ламіновані двері – це вироби одного і того ж типу. Можна сказати, що в цьому є частка правди, адже фінішним покриттям в обох випадках є захисна плівка. Однак двері ПВХ найчастіше відносять до окремого класу. Це пов'язано з тим, що використання полівінілхлоридної плівки визначає багато відмінностей і переваг ПВХ дверей, про які розповімо більш детально.
1. Міцність – полівінілхлоридна плівка більш зносостійка.
Через підвищену міцність цей матеріал здатний витримувати великі навантаження. Плівка стійка до зламів та агресивних механічних впливів різного роду, не дряпається, не тріскається і не рветься. Тому може використовуватися не тільки для дверей у внутрішніх приміщеннях, але і як покриття зовнішніх дверей.
2. Вологостійкість – плівки ПВХ не піддаються впливу вологи, що дозволяє їй конкурувати навіть із плівками зі скловолокна.
Ця перевага дуже важлива при встановленні дверей у ванних кімнатах або на балконі. На відміну від дверей ламінованих, двері ПВХ зберігають свої якості багато років, навіть у вологому середовищі.
3. Довговічність – плівка ПВХ зберігає свої відмінні якості та не старіє навіть після кількох років активної експлуатації.
Плівка не піддається зламам та впливу ультрафіолетових променів. Вона не стирається та довго зберігає свій привабливий зовнішній вигляд. Двері з полівінілхлоридним покриттям вибирають ті, хто розраховує на тривалий термін служби дверей.Якщо ж двері купують з розрахунком на їхню подальшу заміну, то можна встановлювати звичайні аналоги, що ламінують, і при цьому заощадити.
4. Практичність – двері ПВХ зручніші в експлуатації.
Двері з таким покриттям не бояться тепла, засобів для чищення, домашніх тварин, оскільки дуже міцні. Це значно полегшує догляд за ними. ПВХ погано горить, тому може протистояти пожежі та високим температурам. Також покриття абсолютно безпечне та екологічно чисте.
5. Вартість – ціна на двері з ПВХ покриттям вище.
Це пояснюється якістю матеріалу, за який покупцям доведеться заплатити. Але з огляду на всі переваги, якими він наділений, цей варіант можна віднести навіть до бюджетних. Ламіновані двері звичайно обійдуться дешевше, але вони не мають всіх тих позитивних якостей, що двері ПВХ.
Звернімо також увагу на питання естетичного вигляду дверей. Багатьом цікаво чим відрізняється зовнішній вигляд ламінованих дверей та дверей ПВХ. Відповідь дуже проста: моделі з плівкою ПВХ виглядають більш натурально. Колір та текстура матеріалу повністю імітує натуральне дерево або фарбування, що робить зовнішній вигляд дверей презентабельним, природним та стильним.
На перший погляд, двері, що ламінують, так само виглядають досить непогано, але придивившись можна побачити істотну різницю. Для ламінованих дверей використовують плівку набагато тоншу, ніж для дверей покритих ПВХ. Також є таке поняття, як кашовані покриття. Це свого роду папір, паперове покриття.Різницю видно неозброєним оком і на дотик покриття буде не таким гладким, і навіть шорстким. Так само, через те, що ці покриття дуже тонкі, просвічують усі дефекти та нерівності, які знаходяться під ним на основі і це суттєво знижує якість та вид виробу.
Тому плівка ПВХ стала одним із найбільш затребуваних матеріалів для дверних покриттів.