Що таке ПВХ?

Що таке ПВХ?
Полівінілхлорид (ПВХ) – полімер, який використовується у всьому світі та у різноманітних сферах життя. Незважаючи на присутність цього матеріалу в середовищі кожної людини, вона все ще не може завоювати довіру у більшості населення. Досить багато хто не знає, що цей полімер використовується у виготовлення таких побутових речей, якими ми користуємося щодня, починаючи з меблів, які оточують нас удома, на роботі – до дитячих іграшок та медичних продуктів.

Досить велика кількість неправдивої інформації можна знайти про продукцію, що виготовляється з даного полімеру. Основними письменниками таких текстів можна назвати продавців товарів, які використовуються інші матеріали, які хочуть виділити свій продукт як той, який має кращі властивості та характеристики. Саме через цей факт ми надаємо вам цю статтю, щоб ви змогли розвіяти всі сумніви і переконатися в повній екологічній чистоті такого матеріалу як полівінілхлорид.

 Через багато упереджень цього матеріалу за багато років існування довелося пройти велику кількість експериментів та тестів, результатом яких стало визнання полімеру більшістю охоронних організацій світу. Було доведено, що полівінілхлорид при контакті з іншими матеріалами, складами, а також під впливом температури не виділяє шкідливих речовин, токсинів і характеризується повною біосумісністю. У тому, що ПВХ стійкий до температур і різних впливів можна переконатися і в звичайному середовищі, адже навіть металопластикові вікна, які присутні в житті кожного і виготовляються з використанням полімеру, що обговорюється, відмінно витримують як холод, так і жаркі сонячні промені, не завдаючи шкоди навколишньому. середовищі та людському організму.

 Такі сфери як медицина, виготовлення іграшок та споживчих товарів, у яких застосовується полівінілхлорид, дають змогу зрозуміти, що цей полімер повністю безпечний для здоров'я, оскільки продукції цих категорій проходять чисельні перевірки якості та безпеки.

 У медицині з ПВХ виготовляються не тільки блістер-упаковки для таблеток та пігулок, а й ті медичні інструменти, які частково або повністю контактують з організмом людини, це катетери, трубки для годівлі, контейнери для крові та внутрішніх органів, хірургічні шини, маски та рукавички . Це доводить нам, що полімер абсолютно нейтрально впливає на організм людини і може контактувати з ним довгий період часу, не завдаючи жодної шкоди. Його композиція при спільному застосуванні з різними рідинами залишається незмінною, що дає підстави вважати полівінілхлорид матеріалом із високим показником хімічної сумісності.

 Виготовлення іграшок та споживчих товарів, так само, як і в медицині включає використання полівінілхлориду. Всі відомі нам товари, такі як ляльки, каченята для ванної, надувні пляжні іграшки, м'ячі, взуття, покриття для підлоги, сумки, рюкзаки, меблі і навіть кредитні та телефонні картки, виготовлені із застосуванням ПВХ. Всі перераховані вище товари постійно піддаються впливу механічних і хімічних реакцій, але при цьому вважаються безпечними, підтвердженням цього є сертифікати якості та безпеки, які необхідні при виході продукції на ринок. Це ще раз підтверджує нам, що полівінілхлорид абсолютно безпечний для людського організму, як для дорослого, так і для дитячого, і має властивості, які відмінно підходять для використання у виготовленні побутової продукції. До цих властивостей відноситься: відмінна зносостійкість, надійність, довговічність і цей матеріал дуже важко піддається загорянню. Підтвердженням цього є його широке використання в автомобілебудуванні та будівництві (кабельна ізоляція, труби, різноманітні ущільнювачі, оздоблення салонів, а також шпалери, що миються, натяжні стелі, лінолеум та ін.).