Різниця між дверима, фарбованими та покритими плівкою ПВХ

Різниця між дверима, фарбованими та покритими плівкою ПВХ
Різниця між дверима, фарбованими та покритими плівкою ПВХ


Після закінчення ремонту перед багатьма людьми постає нове завдання – вибір міжкімнатних дверей.

На ринку України багато різних виробників пропонують свою продукцію. Пропозицій дуже багато як за вартістю, так і за якістю.

У цій статті ми розглянемо різницю між дверима покритими емаллю (фарбовані) та дверима покритими плівкою ПВХ (уточнюємо, не ламінованих, кашированих а саме покритих плівкою ПВХ – це різні покриття). Чому взяли лише два ці методи? Тому що плівка ПВХ дозволяє максимально емітувати фарбовані двері. Зараз на ринку є безліч якісної, різного кольору плівки ПВХ без текстури з однотонним кольором.

Отже, фарбовані двері:

У виробництві компанії можуть використовувати лакофарбові матеріали різних виробників, але найголовніше - це щоб вони були якісні і

технологія покриття.

Перед нанесенням емалі на деталь (полотно, короб, лиштва тощо) потрібно пройти ряд операцій:

1) Деталь із МДФ або дерева має бути добре відшліфована

2) Після шліфування на деталь наноситься ґрунт

3) Після висихання ґрунту деталі знову шліфуються.

4) В основному, для досягнення якісного результату, доводиться повторно ґрунтувати деталі та знову шліфувати.

5) Наноситься емаль.

6) Для підвищення зносостійкості, поверх емалі деталі покриваються лаком, але перед цим деталі потрібно відшліфувати (заматувати).

Порушення технології нанесення емалі.

Багато фабрик зменшення собівартості продукції замінюють деякі операції. Наприклад, замість трудомісткого процесу – нанесення ґрунту та шліфування, деталі покривають недорогою бюджетною плівкою ПВХ. Після цього поверх плівки наносять емаль. За рахунок цього економлять час на операцію та матеріали. Так само багато виробників часто уникають останньої операції і не наносять лак на емаль, на чому економлять час і матеріал.

Плюси:

                 зносостійке покриття (при нанесенні лаку на емаль)

                 стійкість до підвищеної вологості

                 практичність (легко видаляються забруднення)

Мінуси:

                  несумлінні виробники, які використовують неякісні лакофарбові матеріали, шкідливі для здоров'я людини.

                  зміна відтінку з часом

                  сколи на кутах від ударів

                  висока вартість

Двері, покриті плівкою ПВХ

Що таке ПВХ, ми вже розбирали. На нашому сайті є стаття про це (посилання)

Технологія покриття

1) перед поклейкою ПВХ деталі добре шліфуються

2) після шліфування наноситься клейовий склад

3) на спеціальному устаткуванні під високою температурою вакуумним пресуванням деталі обтягуються плівкою ПВХ.

В основному на великих фабриках з виготовлення міжкімнатних дверей, покритих плівкою ПВХ, використовують інший метод покриття (не спосіб вакумування, а спосіб окутування).

Ось у цих різних технологіях є нюанси.

Спосіб окутування, який використовують великі підприємства, має на увазі лінію (обладнання) на якій усі деталі (не тільки деталі коробки, лиштви, а й деталі полотна (полотно складається з деталей)) огортаються плівкою ПВХ. Всі деталі обрізаються за розміром після огортання. Коли збираються полотна, виходить так, що на стійових верхній та нижній торець не закритий захисним покриттям (плівкою ПВХ). Ці місця є слабкими місцями, куди легше може проникнути волога або відбутися відшарування покриття.

Метод вакумування дозволяє покрити полотно з усіх боків (спочатку пресується один бік, потім другий). Перед виробниками, які використовують цей метод, стоїть питання, як зістикувати плівку ПВХ на торці деталі. Багато виробників, після покриття полотна з двох сторін плівкою ПВХ, просто стикують плівку на куті торця полотна по периметру. Проблема такого методу полягає в тому, що під дією тепла, часу або поганого приклеювання такий торець може почати відходити від основи.

На підприємстві Ostium elite запатентували метод, де на торці деталі по периметру робиться паз і в цей паз загортається плівка ПВХ і фіксується заглушкою, штапом, рейкою. Такий спосіб дає можливість огорнути полотно повністю, не залишаючи відкритих елементів. І так само стик знаходиться в пазі і закритий заглушкою, що унеможливлює будь-які відшарування, відклеювання. А також робить полотно більш стійким до вологи.

Плюси:

              привабливий зовнішній вигляд. Можливість імітувати інші, дорожчі матеріали (дерево, емаль тощо)

                не змінює колір з часом

                не токсичний

                 стійкість до підвищеної вологості

                 стійкість до механічних впливів

                 практичність (легко видаляються забруднення)

                 тривалий термін служби

                 привабливіша вартість

Мінуси:

                  при покупці виробу невисокої якості можливе відклеювання плівки на торцях.

Отже, ми розглянули технології та нюанси виробництва дверей, фарбованих та покритих плівкою ПВХ. Як бачимо технології різні, але кожна з технологій дозволяє отримати візуально схожий результат. Багато споживачів, побоюючись продукції покритої плівкою ПВХ, через переконання, що плівка може відшаровуватися, розглядають варіанти дверей, покритих емаллю. При цьому багато виробників з виробництва фарбованих дверей замість грунту використовують ту ж плівку ПВХ, після чого покривають деталі емаллю. При застосуванні способу стикування плівки на торці полотна, запатентованого ТМ «Ostium elite», та дотриманні всіх правил та технологій покриття деталей плівкою ПВХ, всі перераховані вище проблеми вирішуються. Це дає можливість давати довгострокову гарантію на продукцію.