Чому економія на міжкімнатних дверях недоречна

Чому економія на міжкімнатних дверях недоречна
Без встановлених дверей будь-який ремонт у будинку здається незакінченим. Крім візуалізації, міжкімнатні двері виконують ще низку таких функцій: підвищують енергоефективність, звукоізоляцію.

Як тільки підходить час провести в будинку ремонт, кожен із нас починає рахувати свої гроші, адже ніхто не хоче багато платити. Тому висновок напрошується сам собою: що більше робіт ми плануємо провести, то вище буде ціна. Тому якщо раціонально розподілити сімейний бюджет, можна провести ремонт за помірну плату. Як показує практика, є такі статті витрат, які можна просто викинути зі списку. До них можна віднести і міжкімнатні двері.
Багато хто запитає: а як це?
Ми не говоримо вам не встановлювати двері, а говоримо про те, що можна встановити більш бюджетний варіант. Не раз ми звертали увагу, що двері елітного класу не виправдовують свою вартість. Беззастережно, вони оригінальні, відрізняються тривалим експлуатаційним періодом. Але все ж таки, вам буде все одно, що це за дерево, коли вам виставлять за неї рахунок у розмір вашого річного окладу. І в той же час, старатися також не варто, найдешевші варіанти не завжди якісні. Тому краще купити щось за помірну ціну, а витрачати гроші на чергові ремонти або відновлення.

Вибір матеріалу для міжкімнатних дверей
Правильно підібраний матеріал для міжкімнатних дверей є одним з найважливіших факторів, які впливають на такі фактори: термін служби та рівень якості. На сьогоднішній день на практиці застосовують масу різних матеріалів, які відрізняються своїми характеристиками та ціновими показниками.

Різновиди:
1. Двері із добре просушеного дерева. Відмінний варіант, який характеризується екологічністю та довговічністю.
2. Натуральний шпон. Характеризують високим рівнем міцності та надійності.
3. Екошпон. Візуально нагадують натуральний шпон. При цьому двері з екошпона представлені в великій колірній гамі. На дотик відчувається, що матеріал виготовлений штучним шляхом.
4. МДФ. Оптимальне співвідношення ціни та якості.
5. ДСП - найпоширеніший варіант, один найдешевших, представлених на ринку. Має короткий експлуатаційний період.

Мінуси використання недорогих дверей
Для початку потрібно розуміти, що в процесі виробництва дешевих дверей йде велика економія основного матеріалу деревини, тому такі двері будуть дуже тонкими та легкими з мінімальним рівнем шумоізоляції.
Якщо ж ви вирішили, що ви когось обдурили, це не так: ваша покупка «дешевих» дверей буде відома всім мешканцям будинку. Не потрібно особливих зусиль, щоб почути специфічний запах дешевих елементів, побачити візуально порушену геометрію та декорацію, погана обробка.

Якщо ви купили дешеві двері, не пропускайте той факт, що незабаром вам доведеться знову витрачатися на реставрацію, або ж, у крайньому випадку, на заміну дверей. Тут працює правило: скупий платить двічі. Тому краще купити один раз щось суттєве та забути про ремонт дверей на довгий час.
  Підбір фурнітури
Якщо ви не хочете з візуального погляду зіпсувати свої свіжі двері, настійно вам не рекомендуємо купувати дешеву фурнітуру. Незалежно від того, з якого матеріалу у вас виготовлено дверне полотно, погана якість фурнітури зможе швидко все зіпсувати. Вся проблема не в тому, що використовується матеріал зі сплаву незрозумілих металів, а те, що воно зроблено таким чином, що вже буквально через рік все почне скрипіти і розвалюватися.

Як здійснити безпрограшну покупку міжкімнатних дверей?

1. Найбільш оптимальний варіант – залишити свій вибір за виробом середньої цінової політики. Це вам позначиться вже за пару років, коли ви зрозумієте, що ваші двері як нові. При цьому ви не платите нічого зайвого за бренд.
2. Дізнайтеся на ринку, які є виробники, наведіть собі довідки в Інтернеті, адже хороший виробник не підсуне неякісний товар.
3. Оптом. Якщо ви робите ремонт у всій квартирі, варто подумати про те, а що, якщо купити всі меблі відразу. Тут же ви зможете домовитися з продавцем про невелику знижку.
4. Робіть установку меблів своїми руками.