OSTIUM ELITE

Міжкімнатні двері в дизайні інтер'єру

09.11.2023
рубрика: Догляд за міжкімнатними дверима
просмотров: 1503
Займаючись облаштуванням житла, необхідно (крім основного інтер'єру) приділити увагу такому, начебто, незначному питанню, як вибір міжкімнатних дверей. Адже вони не тільки поділяють внутрішній простір приміщення, а й відіграють важливу роль у його дизайні. Тому особливу увагу при їх виборі приділяйте декоративному оздобленню, тобто зовнішньому вигляду виробу та його поєднанню зі стінами або підлогою у приміщенні. Також вони запобігають попаданню в будівлю холоду, стороннім запахам і шуму (особливо це стосується кухні, вбиральні та ванної).

Купити міжкімнатні двері сьогодні можна на ринку або в будь-якому спеціалізованому магазині, де ви знайдете будь-яке забарвлення та вид виробу. Більшість покупців щодо асортименту популярних моделей даної продукції цікавить ціна та його зовнішнє оформлення (стиль, колір, якість тощо). А дизайнери стверджують, що перетворення будь-якого дизайну потрібно розпочинати саме з дверей.
Роль міжкімнатних дверей при оформленні дизайну

Сьогодні міжкімнатні двері займають важливе місце при оформленні дизайну приміщення. Вони впливають на стан зовнішнього вигляду будинку в цілому, а ще завершують і доповнюють картину вільного простору. Тому в цей час сучасних тенденцій та модних новинок багатьох покупців хвилює одне питання: "Якого кольору краще встановлювати двері у різних за дизайном кімнатах?". Відповідь проста - "Встановіть двері під колір оздоблення тих кімнат, які перші зустрічаються на вході в будинок (передпокій, коридор)". Навіть стилістичний дизайн кожної кімнати виконаний по-різному, краще встановлювати однакові кольори міжкімнатні двері. Це дозволить вам зберегти цілісність внутрішнього інтер'єру у всьому приміщенні.
Сьогодні у багатьох покупців виникають деякі труднощі при покупці міжкімнатних дверей, тому що необхідно правильно вибрати матеріал їх виготовлення та колір, щоб вони поєднувалися з дизайном та внутрішнім загальним оздобленням приміщення. Тому провідні фахівці віддають перевагу такому дверному полотну, яке підійде під колір підлоги, меблевого гарнітуру та стін. Але якщо в кімнатах підлога та стіни зроблені в різних колірних варіантах, тоді не поспішайте всюди встановлювати різні види міжкімнатних дверей. Дайте свободу своєї фантазії, вийдіть із традиційних рамок і придбайте виріб, який буде відповідати вашому смаку. Сучасні та закордонні виробники сьогодні випускають різні за колірними варіантами міжкімнатні двері, розмаїтість яких здатна вразити навіть справжніх цінителів прекрасного та покупців.


Вплив кольору міжкімнатних дверей на дизайн кімнати

Найкращим вибором для кожного житла буде класичний тип міжкімнатних дверей, виконаний у натуральних кольорах та відтінках. Вони ідеально поєднуються як із традиційним, так і з етнічним інтер'єром. Вироби такого типу виконують зазвичай у теплих світлих тонах, завдяки чому вони наповнять кімнату світлом і роблять її затишнішою. Для приміщень з класичним видом дизайну або бароко, рекомендують встановлювати двері виражених темних або світліших кольорів. І чим колір виробу буде темнішим, тим більш офіційним та елегантним буде загальний дизайн будівлі. Міжкімнатні двері цього плану рекомендують вибирати з різним декором або встановленими вітражами.

А такий лаконічний стиль приміщення, як арт-деко, модерн або лофт, гармонійно доповнять холодні тони міжкімнатних дверей, тому що для таких дизайнерських рішень не обов'язкове шикарне оздоблення та вишукана фурнітура. Для модерну стилю зазвичай підходять двері протилежних кольорів, адже вони створюють незвичайний контраст приміщення. Ще в сучасному дизайні гармонійно і невибагливо поєднуватимуться двері, покриті різними кольорами (глянцевим чорним, металевим та іншими). Оптимальним рішенням для оформлення сучасного дизайну приміщення будуть міжкімнатні двері світлих кольорів. Особливо добре розширює простір кімнати білий благородний колір, який також надає дизайну певну легкість.
Білий варіант таких дверей практично непомітний у кімнатах і чудово виглядає у будь-якому дизайні. Встановивши модель білих дверей, ви вчинили правильно, адже вони відмінно гармонують з різними кольорами покриття стін, підлоги та меблями. Разом із білими вікнами такі двері добре впишуться у контраст елементів інтер'єру будь-яких відтінків. Особливо добре білі двері вписуються в класичний стиль, а ще рококо, романтизм та інші. А якщо ж ви є шанувальником провансу, античності або кантрі, тоді найкращим рішенням для вас стануть світлі старовинні міжкімнатні двері. Їхні естетичні та благородні потертості лише підкреслять елегантний стиль вашого внутрішнього оформлення кімнати.
Міжкімнатні двері та колір підлоги

Сьогодні багато дизайнерів користуються класичним методом оформлення внутрішнього дизайну приміщення та встановлюють такі міжкімнатні двері, які співпадатимуть із кольором покриття підлоги. Особливо такий метод добре підходить для кімнат, в яких як поверхня підлоги встановлений ламінат або дерево. В наш час дуже часто двері та підлоги виконують з одного виду матеріалу, іноді вони можуть на підлогу тону або тон відрізнятись один від одного. А якщо у всьому приміщенні використовували різні види підлог, тоді краще підібрати однотонні двері. Вони добре поєднуються та гармонують з будь-яким дизайном житла.

А якщо ви все ж таки вирішили встановити двері в колір підлоги, обов'язково дотримуйтесь основного правила - вибирайте двері трохи світліші за підлогу. Двері при цьому добре гармоніюватимуться з будь-яким дизайном приміщення, а особливо з таким видом поверхні підлоги, як ковролін, лінолеум і навіть плитка. Їх додатково можна декорувати та поєднувати з різними варіантами фурнітури. Поєднати інтер'єр кухні з плитковою підлогою та вітальню з ламінатом можна за допомогою підібраних під колір плитки міжкімнатних дверей, а під ламінат можна підібрати плінтуса.

Ще можна підібрати два головні тони для поверхні підлоги, дверей, дверної рами та плінтусів. Тому для створення оригінального дизайну кімнати популярні дизайнери вважають за краще створювати певний контраст тонів. Ідеальним поєднанням для цього є темні тони дверей та підлоги з світлішими плінтусами. Щоб виділити двері з фону основного дизайну приміщення, краще встановити виріб темніше, а підлога, плінтуса та дверну раму – світліше. А ще у великих кімнатах можна скомбінувати світлі двері та плінтуси з більш темною підлогою. І навпаки, в невеликих кімнатах краще вставляти двері пастельних тонів.
Завдяки сучасним та оригінальним дизайнерським рішенням, сьогодні можна зустріти різні експерименти у дизайні приміщень із комбінацією кількох кольорів та контрастів. Але приймачам традиційних класичних забарвлень перед вибором підлог та дверей необхідно знати такі факти:
1) світлі кольори дверей або підлог здатні розширити внутрішній простір кімнати, а також зроблять її більш просторою. Тому такі вироби рекомендують встановлювати в маленькі приміщення.
2) темні тони, навпаки, потрібно використовувати дуже акуратно. Адже з їх допомогою можна зробити приміщення затишним, але якщо переборщити з їх великою кількістю, кімната стане похмурою і візуально зменшиться.
3) до холодних тонів підлоги краще підібрати такі двері, щоб не привести до стилістичного резонансу.
Ці поради допоможуть вам вибрати такі двері, які ідеально поєднуватимуться з вашим дизайном.

Колір міжкімнатних дверей та відтінок меблів


Багато популярних дизайнерів рекомендують встановлювати міжкімнатні двері саме під колір меблів, а не в тон підлоги. Проте, як кажуть – це справа смаку, і в кожного він свій. Тому вибираючи дверну конструкцію, перш за все, враховуйте свої смакові уподобання, адже саме ви найбільше часу проводитимете в приміщенні. Якщо меблі в кімнаті у вас встановлені венге, тоді двері краще підібрати на тон або 2 тони світліше. Але все ж таки найкращим вибором стануть двері та меблі з однакових матеріалів. Тому, якщо меблевий гарнітур у кімнаті встановлений світлих кольорів, тоді двері рекомендують встановити нейтральних кольорів. Це допоможе уникнути дизайнерської одноманітності та покращить дизайнерське сприйняття в цілому. А ще такі двері можна декорувати спеціальними скляними вітражами або вставками, які можна розписати відповідно до кольорів інтер'єру.

А якщо в кімнатах стоїть меблевий гарнітур різноманітних кольорів, тоді краще встановити двері різної колірної гами. Обидві сторони цих дверей покриті різними кольорами, тому за їх допомогою ви зможете правильно підібрати відтінок дверей для кожної кімнати. Єдиними недоліками таких виробів є висока вартість та невелика кількість моделей, тому що виготовляють їх індивідуально на замовлення клієнта. Це також дозволить підкреслити унікальність та оригінальність кожного дизайнерського рішення.
Колір дверей та відтінок стін, віконних або дверних рам, плінтусів

На відміну від поверхні підлоги та кольору меблевого гарнітуру, стіни практично в кожній кімнаті мають однакові відтінки. Це значно полегшує вибір колірного рішення міжкімнатних дверей, а також зберігає вільний простір приміщення. Якщо стіни виготовлені в бежевих тонах, значить двері можуть бути від бежевого до білого кольору. Ну а якщо ви стежите за модними тенденціями Америки або Європи і віддаєте перевагу встановлювати двері відповідно до кольорів плінтусів та наличників, тоді вибрати правильний колір виробу вам буде набагато простіше. Адже існує лише 2 даних дизайнерських варіанти:
- Вироби нейтральних кольорів. Колір дверей не обов'язково повинен при цьому відповідати кольору стіни або підлоги і підбирається безпосередньо під колір дверної рами і плінтусів. Щоб не порушувати дизайнерську цілісність і доповнити загальну картину, двері комбінують із однотонною плінтусою або дверною рамою.

Таким чином, створюється загальна колірна лінія за площею всієї будівлі, яка як би поєднує весь його стиль.
- Вироби того ж кольору, що і плінтуса з дверною рамою. Можна також встановити білі двері, а їхню раму зробити під колір підлоги або меблевого гарнітура. А ще можна встановити двері під відтінок меблів, а плінтуса та дверну раму – під стіни.

Закордонні ж дизайнери вважають за краще також комбінувати двері зі сходами. А ще популярнішим рішенням у дизайні інтер'єру сьогодні є установка таких міжкімнатних дверей, як і віконні рами. Тому що найчастіше їх набувають одночасно. Тому радять встановлювати вікна та міжкімнатні двері однакових кольорів.

Нині значну роль оформленні дизайну грає декорація міжкімнатних дверей. А раніше замовники більше уваги приділяли функціям виробу (теплової або звукової ізоляції, поділу простору) та матеріалам його виготовлення. Однак сьогодні можна не дотримуватися строгих рамок порядку і втілити в реальність навіть найсміливіші чи неординарніші дизайнерські фантазії. І зовсім не обов'язково встановлювати двері відповідно до кольору стін, підлоги чи меблевого гарнітуру, можна встановлювати навіть різнокольорові двері. При цьому головне не перестаратися, щоб не створити дисгармонію інтер'єру. Тому ви можете придбати однокольорові двері та вікна або вибрати різні відтінки виробів і доповнити їх різноманітними плінтусами, дверними або віконними рамами, вітражами тощо. Прислухайтеся до рекомендацій дизайнерів, але і свої уподобання теж враховуйте, і тоді ви зможете підібрати вдало міжкімнатні двері та насолоджуватися їх поєднанням із вашим інтер'єром.

Сергей   
22.08.2018
#2

За сколько дней вы делаете межкомнатные двери?

OSTIUM ELITE

Здравствуйте. В среднем заказ делается 14 дней. Все зависит от объема заказа и загруженности предприятия. Точный срок оговаривается в момент осуществления заказа

Лариса   
22.08.2018
#1

Здравствуйте. Возможен ли вариант заказать двери эксклюзивные?

OSTIUM ELITE

Здравствуйте. У нас достаточно много моделей, что бы подобрать вариант для любого интерьера. В данный момент разрабатываются еще модели с стиле " Модерн", которые в скором времени будут выставлены в магазине. Но, если Вы или Ваш дизайнер хочет что-то добавить или изменить в стандартной модели, то Вы можете связаться с нами по телефону и обсудить с нашим дизайнером свой вариант и если производственный процесс позволяет, Вы получите эксклюзивные двери.

Залишити коментар